BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
cultuur
icon-auteur Janine Klein icon-auteur AANGELEVERD

Jan Haring Race 2017

De OVW is al jaren ‘fan’ van de Jan Haring Race (JHR), die dit jaar gehouden wordt van 7 t/m 9 juli, en steunt dit evenement met een jaarlijkse bijdrage. Dat doet de vereniging ook in natura. Zo wordt er, als er hoge temperaturen verwacht worden, op initiatief van de OVW en in samenwerking met enkele Waterlandse ondernemers, een watertappunt aangelegd op de Middendam, ter verkoeling en gebruik voor de palingrokers.

Jan Meerman van de organisatie van de JHR: ‘We zijn ontzettend blij met de prettige samenwerking met de OVW in de afgelopen jaren. Dit jaar vieren we ons 25-jarig jubileum en daar zijn we bijzonder trots op! Als dank aan onze sponsoren verzorgen wij de afgelopen jaren, op de zondagochtend, een boottocht naar de startlijn. Die start ligt op ruime afstand van de ‘Bukdijk’, dus achter Marken en daardoor is het een leuke vaartocht. Genodigden kunnen zo van heel dicht bij de hectiek van de start ervaren.’

25 jaar JHR

Vanwege het jubileum wordt er dit jaar groots uitgepakt door de organisatie. Naast de traditionele hardzeilwedstrijden op zaterdag en zondag, het Meezingfestival op zaterdag en de vermaarde palingrookwedstrijd op zondag wordt op vrijdag 7 juli voor de eerste keer de Jan Haringmarkt georganiseerd van 14.00 – 19.00 uur, in samenwerking met het cluster Detailhandel van de OVW. Andere nieuwe activiteiten:

• Een zestal opera-acts rondom de binnenhaven door Waterlandse operazangeres Wiebke Goëtjes en tien van haar studenten;
• Wagenspel met een aparte en komische insteek;
• Monnickendammer Waarzegger die het met de waarheid niet al te nauw neemt;
• Verhalenverteller die in intieme setting de toehoorders verrast met leerzame en verantwoorde wetenswaardigheden;
• Antieke mijnenveger ‘Mahu’ van de Marine is het gehele weekend gratis van binnen en buiten te bezichtigen;
• Bier & BBQ Festival op het Schulpzand.

Jan Meerman: ‘We hebben er alles aan gedaan om een zo breed mogelijk weekend te organiseren, met dank aan ieder die zijn steentje hier op welke manier dan ook aan bijdraagt. Natuurlijk kunnen we nog sponsoren gebruiken. Die kunnen voor meer informatie bij mij terecht via secretariaat@janharingrace.nl. Ook voor de Jan Haringmarkt op vrijdag 7 juli kunnen geïnteresseerden zich nog aanmelden!’

Meer informatie over het exacte programma en de tijden? Kijk op janharingrace.nl.

Meer cultuur


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden