BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
cultuur
icon-auteur Sandra van der Meulen icon-auteur Sandra van der Meulen

Uitdagende evenementen

Als je langs de Emmakade 1a in Purmerend loopt, verwacht je niet zo snel dat daar één van de meest uitdagende en mooiste escaperooms van Nederland gevestigd is. Je krijgt het gevoel alsof je in de rij staat bij de Vliegende Hollander in de Efteling, zodra je de spelruimte betreedt.

Waar voorheen onder andere een Chinees restaurant en een uitgeverij van diverse kranten gevestigd waren, is het pand nu van binnen compleet verbouwd tot evenementenlocatie. De mogelijkheden zijn legio: van een kinderfeestje tot een pubquiz, van een kookworkshop tot de escaperoom. En dan te bedenken dat de eigenaars Rik Adema (31) en Henneke Veenings (35) nog veel meer creatieve ideeën hebben met De Hoek.

Het jonge stel, ouders van een zoontje van 10 maanden, woont in Neck. Rik heeft al twee escaperooms in Heerhugowaard en bouwde er eerder ook al eentje in Purmerend. ‘Vanaf het moment dat ik voor het eerst een escaperoom speelde, was ik verkocht. Henneke en ik hadden voor een groot leeg pand aan de Wagenweg al een keer een heel creatief plan geschreven, maar dat pand werd afgekeurd. Het enthousiasme was daardoor bij ons al aangewakkerd, dus gingen we op zoek naar een andere locatie in het centrum van Purmerend. Toen we op de Emmakade binnenstapten, waren we gelijk verkocht. We hebben bijna alles zelf verbouwd en dat was best een uitdaging, want Henneke was toen hoogzwanger’, aldus Rik.


 

Henneke: ‘Ons creatieve brein staat nooit stil’

 


Virtual Reality gaming

De Hoek is uniek in Purmerend en met geen ander bedrijf te vergelijken. Henneke: ’Dat is ook onze bedoeling, we merkten dat er behoefte is aan een nieuwe plek met creatieve mogelijkheden voor kinderen, maar ook voor volwassenen. We hebben een formule met feestjes op maat, maar staan voor alles open. Dus kom maar op met je idee! Een kinderfeestje kan met allerlei opties ingevuld worden, zoals de escaperoom in verschillende moeilijkheidsgradaties, Virtual Reality gaming – waarmee je je met een speciale bril op in een andere werkelijkheid waant, een workshop vogelhuisjes of eetbaar slijm maken en daarna zelf je pizza in onze keuken bereiden. Ondernemers kunnen hun teambuildingsuitje bij ons houden: dan gaan ze bijvoorbeeld eerst vergaderen, dan de escaperoom in en daarna krijgen ze een kookworkshop van een kok in onze professionele keuken. Een high wine of high beer kan ook, of lekker borrelen met een drankje en een bitterbal.’

Pubquiz

Iedere twee maanden wordt er een Pubquiz gehouden in De Hoek, waarvoor je je kunt aanmelden. Henneke: ‘Het leuke is dat je zelf met je team kunt aangeven welke categorieën je in de quiz terug wilt zien. Ook gaan we beginnen met een yogasessie met live muziek van een pianiste. We houden ervan om nieuwe dingen te bedenken, daar vraagt deze locatie ook om. Ons creatieve brein staat nooit stil.’

sloten

De Hoek is nu een half jaar open en begint steeds meer naamsbekendheid te krijgen. ‘Het bijzondere aan de escaperoom is dat deze groot genoeg is om met zijn tienen te kunnen spelen en dat er unieke spellen en sloten in verwerkt zijn, die je niet in andere escaperooms tegenkomt. Je speelt in meerdere kamers en je hebt één uur de tijd om eruit te komen. We kunnen het spel aanpassen voor kinderen. Dan gaat er ook altijd een begeleider mee. Volwassenen die het spel hebben gespeeld zijn erg enthousiast. Niet meer dan 30% weet de ruimte binnen de tijd te verlaten. Toch komen alle spelers er enthousiast uit, ook als het niet gelukt is. Sommigen komen later een keer terug om het opnieuw te spelen. Inmiddels staan we op een landelijke beoordelingensite in de top 3 en daar zijn we erg trots op! We blijven sleutelen aan de escaperoom. En na verloop van tijd, als heel Purmerend en omstreken de escaperoom kent, gaan we deze weer ombouwen tot een nieuwe beleving!’, vertelt een enthousiaste Rik.   

 

Meer cultuur


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden