BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Roos Bähr icon-auteur Roos Bähr

Ondernemer in lekker eten

Afgelopen voorjaar breidde Bobby Buur (35), eigenaar van Eterij Bob&Co, uit. Naast luxe broodjes en lekkere snacks, kun je hier nu ook terecht voor andere gerechten in het sfeervolle naastgelegen restaurant. Beide concepten slaan aan, heeft Bobby gemerkt.

In 2014 openden de deuren van de snackbar aan de oude haven van Monnickendam. ‘En sinds maart 2020 hebben we er een nieuw gedeelte bij’, vertelt Bobby. ‘Dat deel bestaat uit een restaurant met een ander concept. Zo is er een bar en kunnen de gasten onder andere steak tartare, ribeye, loempia’s en pulled pork bestellen.’

Razend druk

Het nieuwe gedeelte van Bob&Co is twaalf dagen open geweest voordat de horeca, vanwege het coronavirus, voor de eerste keer op slot moest. ‘Tijdens die dagen was het heel druk, vooral de eerste week. Na de eerste lockdown zijn we nog eens drie maanden geopend geweest, in de periode dat het hoogzomer was. Toen was het gelukkig ook razend druk. We hebben van de gemeente extra ruimte gekregen voor het terras. In totaal hadden we zo’n zestig zitplaatsen en dat ging heel goed. Ondanks dat er weinig tot geen toeristen waren, ontvingen we wel veel mensen uit eigen land.’

Bobby: ‘Ik heb gezien dat er veel potentie in de zaak zit’

Nu moet Bob&Co het vooral hebben van de afhaalmenu’s. ‘Het nieuwe concept heeft geen afhaalmenu’s. Ik ben van mening dat we die gerechten, bijvoorbeeld biefstuk of entrecote, niet lekker thuis kunnen krijgen, want dat is eten dat je snel moet opeten. Daarom hebben we ons menu wat gewijzigd. Zo kunnen mensen bij ons ook happen als rode kool en scampi’s met pasta bestellen. Dat valt wel prima te vervoeren. Samen met Eetcafé De Ouwe Blauwe en Brasserie De Waegh hebben we de handen ineengeslagen. We verzorgen elke zaterdag een driegangenmenu. Het verschilt per week wie welk gerecht verzorgt. Een leuke samenwerking die in Monnickendam goed wordt ontvangen.’

Bedrijfscatering

Bob&Co was ook altijd druk met bedrijfscatering. ‘Van lunches tijdens vergaderingen tot aan lopende buffetten voor 150 man. Dat staat nu natuurlijk ook een beetje op een laag pitje, aangezien veel mensen thuiswerken. Vorig jaar nam de bedrijfscatering een enorme vlucht en mede daarom kozen we ervoor om uit te breiden met het nieuwe concept. Helaas hebben we die extra ruimte nog niet echt kunnen benutten. Normaal gesproken verzorgen we buffetten met Kerst, maar dat zal dit jaar ook anders zijn. We moeten creatief zijn en iets anders verzinnen. Dat hoort bij het ondernemerschap. We hebben geen keuze en moeten door. Los van het financiële plaatje hoop ik dat snel alles weer normaal is. Ik heb net een nieuwe zaak geopend en wil daarmee gewoon lekker mijn gang gaan. Ik mis het contact met de klanten.’

Mooie toekomst

Bobby zet een dikke streep door 2020. ‘2021 moet beter worden. In de drie maanden dat we dit seizoen open zijn geweest, ging het heel goed. Dat is mijn houvast. Ik heb gezien dat er veel potentie in de zaak zit, want ook het nieuwe concept slaat aan. Mensen reageerden enthousiast. Ik wil dat gasten met een glimlach de deur uit lopen. Ongeacht of dat nou door een patatje of vijf-gangendiner komt. Daar doen we het voor. Als we volgend jaar gewoon een normaal seizoen kunnen draaien, dan weet ik zeker dat we het als bedrijf goed gaan doen en zie ik de toekomst positief tegemoet.’  

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden