BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Sandra van der Meulen

BRASA Purmerend breidt uit

Het eerste lustrumjaar van BRASA Purmerend kon niet beter afgesloten worden met dit grote nieuws. De horecazaak op de Koemarkt gaat namelijk uitbreiden. Een stille wens die eigenaar Arwin Versteyne al langer had en die opeens in een stroomversnelling is gekomen.

Uitbreiding op de huidige plek kan namelijk niet. ‘Toen mijn buurman Fridjoff van restaurant Bardot in september vertelde dat hij ermee ging stoppen, is het heel snel gegaan. Op 1 februari krijgen we de sleutel’, aldus Arwin.

BRASA barst bijna uit zijn voegen. Zelfs op een maandagochtend zit de zaak bomvol. ‘We zijn vanaf 09.00 uur al open voor ontbijt. Maar dan komen de eerste gasten ook al voor een kopje koffie met gebak binnen. Reserveren is voor lunch en diner echt aan te raden, al hebben we aan de bar altijd wel plek. We krijgen steeds meer aanvragen voor feestjes en borrels, maar daar hadden we nooit de ruimte voor. Dat gaat nu veranderen.’

TerraS

Vanaf 1 februari wordt de nieuwe ruimte helemaal in BRASA-stijl ingericht. De keuken wordt doorgetrokken en daardoor twee keer zo groot. ‘Er komt een doorgang tussen de twee zaken, aan de rechterkant voorin, waar de hoge tafels staan. De huidige ingang blijft de enige ingang. De nieuwe ruimte krijgt een bar en ongeveer 40 zitplaatsen. Je zit daar wat rustiger, wat soms prettig kan zijn. En de nieuwe ruimte is heel geschikt voor bijvoorbeeld borrels, verjaardagen of  babyshowers. Waar ik nog blijer mee ben, is dat we het terras kunnen uitbreiden met 70 extra stoelen. De Koemarkt wordt zo steeds mooier met al die terrassen.’

In het nieuwe binnengedeelte gaan Arwin en het team zich nog meer specialiseren in wijn. ‘Er zijn op de Koemarkt hele goede biercafe’s, wij gaan ons met meer speciale wijnen en wijnproeverijen specialiseren als een wijnbar.’


 

‘wij gaan ons met meer speciale wijnen en wijn-proeverijen specialiseren als een wijnbar’

 


Team

Op 1 februari begint de verbouwing, waar de gasten en het team zo min mogelijk last van zullen hebben. ‘Op het allerlaatst zullen de doorgangen gemaakt worden. Half maart willen we opengaan. Een hele strakke planning, maar dat moet lukken. We zijn al druk bezig met uitbreiding van het team en hebben de eerste nieuwe krachten al aangenomen.’

Het jubileumjaar stond bol van de mooie momenten, zoals de lancering van een eigen magazine, een eigen bier en wijn en diverse feestelijke evenementen. Onlangs werd BRASA wederom uitgeroepen tot beste horecabedrijf van Noord-Holland. ‘En daar komt nu dit mooie nieuws bovenop. Dat had ik aan het begin van het jaar ook niet kunnen bedenken. Met deze stap kan BRASA nog meer aan de gasten aanbieden en daar zijn we erg blij mee.’

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden