BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca

‘De Visscher staat voor mij op nummer één’

Erwin van der Meulen (31) is leidinggevende van Taverne de Visscher. Onlangs is het pand flink verbouwd en dat leverde een gezellige zithoek op, die plaats biedt aan twintig extra personen. Met die ruimte is de Monnickendammer bedrijfsleider erg blij, want het wordt steeds drukker in het restaurant-café aan de haven van Marken.

Via een oude vriend is Erwin bij De Visscher terechtgekomen. ‘Hij was op zoek naar horeca-assistentie en zodoende vroeg hij mij. Sinds dat moment ben ik doorgegroeid naar leidinggevende. Dit is altijd mijn droombaan geweest, samen met het hebben van een eigen restaurant-café. Hoe mooi kan ik beginnen? Ik run de zaak hier van A tot Z en leer op die manier natuurlijk heel veel.’

We moeten knallen

Erwin heeft altijd al in de horeca in de regio gewerkt. ‘Ik ben ooit begonnen als afwasser en nadien heb ik in de keuken gewerkt, achter de bar gestaan en uiteindelijk ben ik naar meerdere bedrijfsleidersfuncties toegegroeid. Voorheen werkte ik in Monnickendam en sinds vijf jaar zit ik op Marken. Hier is het gewoon mega. Het is enorm druk, vooral in de zomer. Dan moeten we knallen. In de winter is het rustiger en dan krijgen we onze welverdiende rust.’

Over de winterperiode gesproken… ‘In de winter proberen we mensen via bepaalde acties hierheen te krijgen. Deze bieden we bijvoorbeeld aan via de ANWB, WL Deal en Social Deal. De groepen toeristen die we ontvangen, dit geldt ook voor de zomermaanden, komen onder andere via See Old Holland. En we werken nauw samen met rederij de Volendam Marken Express.’

Flink gegroeid

De aankomende periode ziet Erwin vol vertrouwen tegemoet. ‘Het gaat ontzettend goed met De Visscher. De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid. We verwelkomen veel groepen, we ontvangen veel boekingen en dat wordt alleen maar meer. We hebben ook mooie menu’s, het eten ziet er top uit, we hebben een gastvrouw in mooie, traditionele klederdracht en een leuk en goed team. Door die optelsom ga ik heel relaxt het seizoen in.’

 

‘We zorgen dat we aan iedereen mooie producten kunnen aanbieden’

 


Voor Erwin zelf ligt er waarschijnlijk ook iets moois in het verschiet. ‘Ik hoop dat ik mede-eigenaar van dit restaurant-café word. We hebben daar al meerdere keren over gesproken. Ik stop heel veel tijd en energie in deze zaak en de gedachte dat ik ooit mede-eigenaar word, stimuleert me om me nóg meer in te zetten. De Visscher staat voor mij echt op nummer één.’

Mooiste terras van Waterland

Zowel toeristen als de lokale bevolking weten het restaurant-café op Marken goed te vinden. ‘We zorgen dat we aan iedereen mooie producten kunnen aanbieden. Op het terras kun je lekker wat langer blijven zitten. Daar maken ook steeds meer mensen uit bijvoorbeeld Marken, Monnickendam, Volendam en omstreken gebruik van. Dit is dan natuurlijk ook het mooiste terras van Waterland. We zijn een restaurant op onze eigen unieke wijze. Daarnaast zijn wij de enige gelegenheid die veel mensen tegelijkertijd kan bedienen met een hoge snelheid en servicegerichtheid. De Visscher beschikt over 250 zitplaatsen en dat heeft onze concurrentie niet. Daar kunnen we dus erg goed op inspelen.’

Scheepskajuit als zithoek

De afgelopen maanden heeft het restaurant-café een flinke verandering ondergaan. ‘De toiletten zijn door de verbouwing naar beneden verplaatst. Dat was best een ingrijpende aanpassing, want er moest ook een trap naar de onderste verdieping worden gebouwd. Dit pand staat op palen, dus dat was best een uitdaging. Op de plek waar voorheen de toiletten zaten, is nu een zithoek gekomen waar twintig personen kunnen plaatsnemen. De nieuwe ruimte is ingericht in de stijl van een scheepskajuit. Patrijspoortjes, een zitbank, houten balken. Het is een gezellig en knus gedeelte geworden.’

De volgende verbouwing staat ook al op de agenda. ‘De keuken wordt in de winter onder handen genomen. We zijn genoodzaakt om tegen die tijd een paar dagen dicht te gaan, dus vandaar dat we dat plan nog even voor ons uitschuiven tot na het drukke seizoen. Zoals ik net al vertelde, we gaan nu eerst knallen!’ 

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden