BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Sandra van der Meulen

Dineren in Watergang

Het is voor zakenpartners Leonie Walburg (37) en Sander Walta (43) niet het eerste horecabedrijf dat ze starten. Na hun cateringbedrijf Puur Produkties en evenementenlocatie Paviljoen Puur in Amsterdam volgde eind vorig jaar hun derde bedrijf ‘Restaurant Dijks’ aan de dijk in Watergang.

Na een periode van ver- en nieuwbouw opende het restaurant op 30 november haar deuren. Leonie: ‘Sander woont hier aan de dijk en kent dit pand al heel erg lang. Net als Paviljoen Puur ligt het op een unieke plek aan de rand van de stad. Het restaurant past in onze ambities voor daghoreca, naast onze catering- en evenementactiviteiten.’

Drie bedrijven

Sander en Leonie zijn beiden in het horeca vak gerold: ‘Hoewel we beiden geen horeca-opleiding hebben genoten, zijn we wel altijd in de horeca werkzaam geweest. We kwamen elkaar tegen in het toerisme en zijn samen met onze zakelijke ideeën aan de slag gegaan. Dat resulteerde eerst in Puur Produkties, waarin we bedrijfsevenementen organiseren voor vijftig tot duizenden mensen. Doordat we drie bedrijven hebben, zijn wij zelf niet in één specifiek bedrijf werkzaam. Bij elk bedrijf hebben we een bedrijfsleider die ervoor zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. Wij zorgen dat alles op de achtergrond goed geregeld is en kijken vanuit een helikopterview mee. Ik ben verantwoordelijk voor het personeel en het marketing- en verkoopbeleid en Sander is meer het creatieve brein achter onze bedrijven en verzorgt de inkoop.’

Verwachtingen

De maand december was voor het ondernemende duo een proefmaand: ‘Het is natuurlijk heel moeilijk om bij een nieuw bedrijf verwachtingen te hebben. Belangrijk is dat je eerst bekend wordt bij het publiek. We hadden een rustige aanloopperiode verwacht, maar eigenlijk hebben we een hele mooie decembermaand gedraaid en zaten we met de Kerst ook vol. Dat geeft aan dat de plek en de uitstraling heel erg aansluiten bij de behoeften van onze gasten. En we zien dat de locatie echt een heel divers publiek aantrekt. We zitten hier op een kruispunt met ons restaurant. Vanuit Amsterdam, Landsmeer, Purmerend en de regio Waterland is Dijks heel goed bereikbaar. Je kunt hier goed parkeren, maar ook de bus stopt hier elke paar minuten om de hoek.’


 

‘We zien nu al synergie tussen Paviljoen Puur en Restaurant Dijks’

 


 

Dijks

Dijks is van donderdag t/m maandag geopend voor diner: ‘We hebben in de drie verschillende ruimtes plek voor 80 gasten. In onze mooie aanbouw is ruimte voor 50 personen. Dat maakt deze ruimte ook heel erg geschikt voor vergaderingen, workshops, seminars of een diner voor een grote groep. Deze mogelijkheden bieden we natuurlijk ook buiten de reguliere openingstijden. Ook voor bedrijven zijn onze ligging en de goede bereikbaarheid met auto en OV redenen om voor onze locatie te kiezen. We zien nu al synergie tussen Paviljoen Puur en Restaurant Dijks.’

Toekomst

In de bedrijfsfilosofie staan gastvrijheid en de kwaliteit van eten en drinken centraal: ‘We werken met een Franse, eerlijke keuken met producten uit de streek. Naast à la carte bieden we ook een weekmenu. Hierdoor kunnen we altijd kiezen voor mooie producten uit het seizoen. We hebben er ook bewust voor gekozen alleen open te zijn voor het diner. Wij geloven niet in een horecazaak van 10 uur `s ochtends tot middernacht. Al gaan we in de zomermaanden ongetwijfeld eerder open, zodat men ook op ons terras kan genieten van een drankje en een borrelhap. We denken dat we een locatie hebben neergezet voor iedereen, van particulieren tot bedrijven. We kijken uit naar een jaar waarin we lokale, nationale en internationale gasten in de watten mogen leggen, maar waarin we ook veel bedrijven mogen verwelkomen.’

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden