BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Sandra van der Meulen icon-auteur Sandra van der Meulen

Eten, drinken en dansen onder één dak

Van een gezellige borrel tot een lunch, van een babyshower tot een diner, bij Restobar Rooie Sien op de Koemarkt kan alles. ‘De rode draad, in de 13 jaar dat we de zaak hebben, is live muziek’, vertelt Jeffrey Post, eigenaar van de gezellige horecazaak.

Wat 13 jaar geleden begon als een gezellige Amsterdamse bruine kroeg, is nu omgetoverd tot een prachtige horecazaak waar je voor veel meer terecht kunt dan alleen een borrel. ‘Drie jaar geleden hebben we al de switch gemaakt naar restobar. De wens om de zaak uit te breiden was er altijd al. Eerst wilden we de bovenverdieping erbij betrekken, maar dat was toch niet verstandig. Toen het pand hiernaast op nummer 17 vrijkwam, wisten we genoeg. Dit is onze kans om de zaak uit te breiden.’

Bloemstukken

Een grote verbouwing volgde, waar veel Purmerendse ondernemers aan mee hebben gewerkt, zoals aannemersbedrijf J. Boom, Gino Babel interieurs, stukadoorsbedrijf ACW en Sharon Flowers voor de prachtige bloemstukken. ‘We zijn 21 dagen gesloten geweest tijdens de verbouwing. De keuken hadden we eerder al verbouwd. Voor ons was het belangrijk dat er een mooie combinatie van diverse kleuren, printjes, materialen en aparte meubels in de zaak terug zou komen. En dat is goed gelukt. De tijgerbekleding en de kleurrijke accenten zijn gebleven. Elk hoekje heeft wel iets bijzonders en een andere stijl. We kunnen nu binnen 85 gasten aan tafel hebben.’

‘De rode draad in ons bestaan is live muziek’

Dinnershows

Gezellige tafellampjes, lampenkappen met veren, veel kleur en een heuse selfiehoek waar de gasten voor kunnen poseren. De zaak ziet er van binnen heel sfeervol en gezellig uit. De grote nieuwe bar is een stuk opgeschoven en is stijlvol geïntegreerd in het geheel. ‘Zo kunnen we er nog steeds een gezellig feestje van maken tijdens de dinnershows met live muziek op zondagavond. Maar iemand die alleen aan de bar wat komt drinken kan ook prima bij ons terecht. Dat is het leuke van ons concept. We hebben alles onder één dak, inclusief ons grote gezellige terras waar we 100 gasten op kunnen ontvangen. In de winter wordt deze weer helemaal omgetoverd tot een sfeervolle winterserre.’

Kaasfondue

Het concept van shared dining loopt als een trein bij Restobar Rooie Sien. ‘Je kunt zo meerdere gerechtjes met elkaar proeven. We werken met goede kwaliteitsproducten, veel van ondernemers uit Purmerend en omstreken, zoals Hesseling Vlees, Kip van West, Harry de Groot, Frites van ‘t Weeshuys, Banketbakkerij van Limmen en Knook AGF. Nieuw en nu al erg populair is het live cooking aan tafel. We komen met een Parmezaanse kaas van 35 kilo aan tafel, om te flamberen over de pasta. De tapasbox en de kaasfondue blijven ook altijd enorm in trek.’

Cocktailboom

Jeffrey is altijd op zoek naar nieuwe belevingen voor in de zaak. Zo was Rooie Sien de eerste zaak met een heuse cocktailboom. ‘Ook cocktails komen we live aan tafel maken. We proberen het onze gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken en te verwennen. Ze komen voor een avondje uit, om lekker te eten en te dansen. We zullen dan ook nooit met shifts werken. Gasten hoeven zo niet op hun klok te kijken en dat is heel prettig. Op vrijdag en zaterdag hebben we vanaf 21.00 uur een dj die lekkere dance classics en hits van nu draait. Op zondag hebben we geregeld live muziek. Dat onze vaste gasten het naar hun zin hebben bij ons, lezen en zien we altijd terug op social media. Ze maken veel foto’s in de zaak en op het terras en delen dat op social media. Heel leuk en dankbaar om terug te lezen en te zien.’

Evenementen

Dat Jeffrey de horeca in zou gaan, was geen verrassing. ‘Ik stond als baby al op de biljarttafel in mijn maxicosi, in Café ‘t Paradijs. Mijn opa en oma hadden dat café. Ik was 15 toen ik achter de bar mocht meehelpen. Ik wist toen al dat ik ook in de horeca wilde werken. En daar heb ik nooit spijt van gehad. Horeca is mijn ding, mijn leven. Ik vind het heerlijk om leuke evenementen te bedenken, zoals het Jordaan-Festijn dat we elk jaar in september in het Leeghwaterpark organiseren. Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Zo heb ik onlangs een haringparty gehouden hier bij Rooie Sien. Blijven vernieuwen en je gasten blijven verrassen, dat is het mooie aan het horecavak. Zo kan het nooit saai worden en blijf je scherp.’

‘Gasten komen voor een avondje uit, om lekker te eten en te dansen’

Team

Door de flinke uitbreiding van de zaak, moest Jeffrey het team ook flink vergroten. ‘We zijn meer dan verdubbeld en werken nu met 50 man personeel. Ik prijs me gelukkig dat we een goed en gezellig team aan medewerkers hebben en dat we gelukkig niet te maken hebben met onderbezetting, zoals bij andere horecazaken vaak wel het geval is. Via via willen ze graag bij ons komen werken. We volgen regelmatig trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van gastvrijheid en wijnkennis.’

Als Jeffrey met de familie op vakantie is, kunnen ze de horeca niet loslaten. ‘We gaan meestal in januari naar Curaçao met elkaar en praten dan voornamelijk over de horeca. Als we uiteten gaan, bestuderen we de hele menukaart. Het is leuk om bij andere ondernemers te kijken, maar ook om met ze te praten. Ik ben altijd met horeca bezig.’

Kerstborrel

Met de feestdagen voor de deur is Restobar Rooie Sien een perfecte plek om een gezellige kerstborrel te geven. ‘Het restaurantgedeelte kan prima afgehuurd worden voor een besloten borrel of feestje, voor grote en kleine groepen. Houd de website in de gaten voor de agenda en voor het maken van reserveringen.’

Terecht is Jeffrey trots op ‘zijn’ Rooie Sien. De behoefte om een tweede zaak te openen heeft hij op dit moment niet. ‘We hebben meerdere zaken gehad, maar voor nu concentreren we ons op dit mooie bedrijf.’  

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden