BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Sandra van der Meulen icon-auteur Sandra van der Meulen

Laat je verrassen bij Kozee

Wie bij Kozee op de Koemarkt in Purmerend gaat eten, is echt een avond uit. Hier word je op culinaire wijze in de watten gelegd. ‘We willen dat het echt een beleving is met mooie producten die op een hele fraaie wijze gepresenteerd worden’, vertelt chefkok en eigenaar Phil Feikes. Samen met zijn partner Marjolein de Reus runt hij nu drie jaar het succesvolle restaurant.

Het stel leerde elkaar kennen tijdens het werk in de horeca. ‘Voor Kozee hebben we vijf jaar samengewerkt in het hogere segment van de horeca. Onze beide ouders komen ook uit dit vak. We hebben het inderdaad van kinds af aan meegekregen. Het kan bijna niet anders dat onze dochter Jill van twee jaar ook in onze voetsporen gaat treden. We wonen boven het restaurant, dus ze is er nu al vaak te vinden’, aldus Marjolein.

 

‘Een Michelin-vermelding of aanbeveling zou al super zijn’

 


Creatieve invulling

Het aanbod om Kozee over te nemen, konden ze niet laten lopen. Toch waren ze op dat moment nog niet van plan om voor zichzelf te gaan beginnen. Phil: ’De eerste maand hebben we het restaurant op de oude voet voortgezet. Daarna hebben we er onze eigen creatieve invulling aan gegeven. We werden geïnspireerd door chefkok Ron Blaauw, die ook kleinere porties serveert. Bij ons kun je van een drie- tot zes gangenmenu kiezen of je laat je verrassen door het Chef’s menu. Dit wisselt iedere zes weken en de gerechten schuiven dan weer door naar de à la carte kaart. We werken met seizoensproducten en denken bewust na over wat we op de kaart zetten.’

Sommelier

Op de uitgebreide wijnkaart staan twintig rode en twintig witte wijnen. Sinds kort is er een sommelier in dienst om de gasten te adviseren. Marjolein: ‘We willen Kozee graag naar een hoger niveau tillen en daar hoort een sommelier bij. Een Michelin-vermelding, daar proberen we naar toe te werken. We hebben niet de ambitie om een sterrenrestaurant te worden. Een benoeming of aanbeveling zou al super zijn. Een avondje uit bij Kozee moet wel gezellig en ongedwongen blijven met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De drempel moet zeker niet te hoog worden.’

Twee dagen per week, op dinsdag en woensdag, is Kozee gesloten. Phil: ‘In de praktijk zijn we dan toch nog wel achter de schermen aan het werk. Marjolein en ik houden van lekker eten en drinken en proberen dan ook in onze vrije tijd inspiratie op te doen bij mooie restaurants. Daar leren wij weer van.’ 

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden