BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Sandra van der Meulen icon-auteur Sandra van der Meulen

Nieuwe uitdaging voor Spijkerman

Er zijn horecazaken die vrijwel geen introductie nodig hebben. Spijkerman is daar een mooi voorbeeld van. Meerdere generaties uit één familie komen hier al jaren over de vloer.

Frans Spijkerman runt het restaurant inmiddels al 36 jaar. En het is tegenwoordig meer dan een restaurant, want je kunt er ook trouwen, een feest geven en vergaderen. De aparte zaal, voorzien van alle moderne apparatuur, is een enorme meerwaarde en wordt veel geboekt. ‘Ook voor private dining zit je hier fantastisch’, vertelt Frans Spijkerman (61).

Lunchen

Een makkelijke tijd heeft de ondernemer niet gehad, zoals vrijwel iedere horeca-eigenaar. ‘Maar we hebben het overleefd met elkaar. Het hele team is nog intact en dat is fantastisch. De steun die we van onze gasten hebben gekregen was hartverwarmend. Van deze hele tijd hebben we ook wat geleerd en dat nemen we nu mee in onze bedrijfsvoering. Door de vroege sluitingstijden zijn de tijden namelijk opgeschoven in de horeca. Je ziet dat overdag eten en lunchen populairder is geworden. Men vindt het wel fijn om ’s avonds op tijd thuis te zijn en te genieten van de vrije avond. Ook het buitenleven en -eten is enorm gegroeid. En dat zal qua veiligheid alleen maar meer worden.’

Catering

Het buitenterras heeft daarom een flinke metamorfose ondergaan met nieuw meubilair, parasols en luifel. Op het grote terras aan de sluis is het heerlijk toeven met de bootjes die langs varen. ‘In de coronatijd heeft de catering ook een enorme vlucht genomen. We werden steeds meer gevraagd, ook voor grote partijen voor 400 en 1000 personen. Aangezien we niet willen dat ons restaurant eronder lijdt, hebben we besloten om grote partijen samen te doen met Indutch events waar mijn neef Ted mede-eigenaar van is. Indutch events is een gespecialiseerd evenementen/catering bedrijf. Door deze samenwerking kunnen we ook weer een nieuwe stap met Spijkerman maken.’

‘samen met mijn neef gaan we catering voor grote bedrijven verzorgen’

Gezicht van de zaak

Het gezicht van de zaak is en zal Frans ook altijd blijven. Toch is hij iets minder zichtbaar in het restaurant. ‘Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk, maar heb wel kort geleden bewust twee dagen in de week vrij genomen om te relaxen en te genieten met Tineke en onze kleindochter van zes jaar oud. Je komt allemaal op een punt dat je beseft dat er meer in het leven is dan werken. Dan ga je je afvragen wat nou echt belangrijk is en dat is je gezin. Ik prijs mij heel gelukkig met een goed team om me heen, waardoor ik ook die vrije dagen kan opnemen. Mijn team voelt als familie. Ik heb drie meiden die hier al meer dan 20 jaar rondlopen. Die zijn ook het gezicht van de zaak geworden. Mijn zoon werkt in de keuken en indien nodig is mijn dochter altijd bereid om bij te springen in drukke tijden. Dat is toch goud? Als ik dit werk de komende jaren nog mag doen ben ik een heel gelukkig mens.’

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden