BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Sandra van der Meulen icon-auteur Sandra van der Meulen

Oog voor detail

Na een huwelijk, feest of zakelijke training hoef je bij BRASA Beemster niet meer je auto in te stappen, maar kun je heerlijk blijven slapen in een van de 13 sfeervolle hotelkamers. ‘We hebben nu echt alles onder één dak en dat werkt heel fijn’, vertelt Annemieke van Wijnen, eigenaresse van BRASA Beemster.

De gehele bovenverdieping, waar voorheen een feestzaal was, is omgebouwd tot een eigentijds boutique hotel. ‘We hebben één junior suite, acht deluxe en twee comfortkamers, en twee luxe suites met een bad in de kamer. Alle kamers zijn van alle luxe voorzien zoals een boxspring-bed, een Nespresso apparaat en flatscreen tv. En overal uitzicht op de mooie Beemster.’

Drooglegging

De Beemster komt ook terug in de verschillende kamers in het monumentale oude raadhuis. ‘In de grote suite, ook wel de bruidssuite genoemd, hebben we op de muur een prachtig ontwerp van Jan Adriaansz Leeghwater laten maken. Hij is opgegroeid in de Beemster en was betrokken bij de drooglegging van het Beemstermeer. Hij staat niet alleen trots voor ons pand, maar is nu ook aanwezig in de suite.’

Feestzaal

Het idee om de bovenverdieping om te toveren tot hotel speelde al langer bij pandeigenaar Bas Poel en Annemieke. ‘De feestzaal was gedateerd. Daarnaast zijn twee barren verspreid over de begane grond en eerste etage qua logistiek niet handig. We zijn toen samen met EWP aan de tekentafel gaan zitten om beneden uit te gaan breiden met een nieuwe feestzaal en boven helemaal in te richten met hotelkamers.’

Trouwlocatie

BRASA Beemster is een officiële trouwlocatie. ‘We kunnen alles verzorgen. De ceremonie, de receptie, het diner en het feest tot het ontbijt aan toe de volgende dag. Wij verzorgen het complete pakket. Doordat gasten nu alles onder één dak vinden bij ons, krijgen we ze uit de hele wereld. Onze doelgroep is veranderd van regionaal naar landelijk tot zelfs ver tot over de grenzen. En dat is superleuk!’

‘We zetten altijd een stapje extra voor onze gasten’

Zakelijk

Maar ook steeds meer bedrijven weten de weg te vinden naar de zaak. ‘Voor een training van één of meerdere dagen kunnen wij ook alles verzorgen. De nieuwe zaal is uitgerust met alle moderne apparatuur. 

De borrel of lunch kunnen we bij mooi weer in de tuin verzorgen. Na het diner kunnen de medewerkers in het hotel blijven slapen.’

Uitbreiding

Met de komst van het hotel heeft Annemieke haar team flink moeten uitbreiden. ‘Zo heb ik twee dames specifiek voor het hotel aangenomen. Zij verzorgen het ontbijt en de reserveringen. Want een hotel runnen is meer dan alleen de kamers schoonmaken.’

Ook in het restaurant is er alle aandacht voor de gasten. ‘We stellen ons altijd voor aan tafel en heten de gasten welkom. Oog voor detail en gastvrijheid vind ik heel belangrijk. We volgen daar ook trainingen voor. Dat begint bij hoe je een telefoon opneemt tot hoe je de gasten aan het einde gedag zegt. We zetten altijd een stapje extra voor onze gasten.’

Koetshuis

Wie denkt dat Annemieke klaar is met alle verbouwingen, heeft het mis. ‘Ik wil graag het terras meer aankleden met sfeervolle hoekjes. Ik investeer graag in de horecazaak. Het kan altijd nog mooier, nog beter. Juist in de horeca moet je blijven vernieuwen om je gasten te verrassen. Dat is juist zo leuk aan het ondernemen in deze branche.’

Kerst

Het team van BRASA Beemster staat aan de vooravond van het drukste seizoen van het jaar, de feestdagen. ‘Onze populaire walking diners zijn uitstekend geschikt voor zakelijke kerstborrels. We kunnen dit verzorgen van 30 tot 300 man. Er worden dan vijf tot zes gangen met gerechtjes verzorgd. Een heel leuk en lekker concept.’

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden