BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Roos Bähr icon-auteur Roos Bähr

Vergaderen in De Taanketel

Een vergaderzaal met een uniek uitzicht, dat idee had Erwin van Altena van De Taanketel op Marken al een tijd in zijn hoofd. De horeca moest verplicht dicht vanwege het coronavirus en dat was het moment dat Erwin besloot de bovenverdieping te verbouwen. 

De geboren en getogen Marker is sinds vijf jaar eigenaar van De Taanketel. ‘Het is altijd een droom geweest om een zaak als deze op Marken te hebben’, vertelt Erwin. ‘Die droom is een paar jaar geleden uitgekomen. We willen laagdrempelig zijn waarbij we ook streven naar authenticiteit. De gasten die wij verwelkomen zijn afkomstig uit alle windstreken. Toeristen, maar ook lokale en regionale mensen. Steeds meer watersporters weten ons ook te vinden. Onderling praten zij en daardoor wordt onze klantenkring steeds groter.’

Van Amsterdam tot Hoorn

De Taanketel moest ook de deuren sluiten vanwege het coronavirus. ‘We hebben die periode juist gebruikt om ons te ontwikkelen. Natuurlijk is het spannend om te investeren, maar we deden het om ons bedrijf een stap verder te helpen. Toen ik de eerste keer dit pand binnenliep wilde ik iets met de bovenverdieping doen. Het uitzicht is daar namelijk nóg mooier dan beneden. Je kijkt van Amsterdam tot Hoorn. Als we gewoon open zijn kunnen we natuurlijk niet verbouwen, want daar hebben de gasten last van. Vandaar dat het idee een tijd lang in de koelkast werd gezet. Daarnaast diende de bovenverdieping ook als opslagruimte. In het najaar van 2020 kwam er een extra ruimte op mijn pad die perfect als opslag kon dienen. Toen dat rond was, ben ik samen met mijn vader aan de slag gegaan.’

Erwin: ‘De omgeving van Marken maakt hier vergaderen uniek’

Unieke omgeving

Erwin hoort steeds meer geluiden dat bedrijven van plan zijn om kantoren van de hand te doen, want thuiswerken wordt het nieuwe normaal. ‘Daarmee verdwijnen ook de vergaderruimtes en daarop hebben wij ingezet. Bijvoorbeeld bedrijven of verenigingen kunnen met maximaal acht man bij ons boven om de tafel. We hebben een wifinetwerk en een presentatiescherm. De gasten kunnen ervoor kiezen om er bijvoorbeeld ook een lunch, borrel of diner bij te reserveren, maar ook een picknick is mogelijk. De omgeving van Marken maakt hier vergaderen uniek. De stad heeft niet de buitenruimte die wij hier wel hebben.’

De Thuisketel

De vergaderzaal was niet de enige vernieuwing. ‘In december 2019 ben ik begonnen met het ontwikkelen van een bezorgingsconcept. Dat was er namelijk nog niet op Marken. Ik ben met (jonge) Markers in gesprek gegaan en toen werd duidelijk dat er behoefte was aan dit concept en zo is “De Thuisketel” ontstaan. We hebben hiervoor een andere menukaart dan die van het restaurant, met voornamelijk rijst-, noedel- en pastagerechten. De gedachte is: geen zin om te koken? Dan kun je lekker makkelijk eten bestellen bij De Thuisketel. Door corona kon iedereen direct kennismaken met dit nieuwe product en het is een groot succes.’ 

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden