BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur janine klein

Zakelijk verblijven op Chateau de Clinzeau

In de Franse Morvan, in het plaatsje Nièvre op 9 uur rijden van Amsterdam, ligt Château de Clinzeau. Het monumentale 19de eeuws kasteel midden in de natuur is bij uitstek geschikt voor zakelijke groepen. Van een teamuitje tot vergadering of coachingsessie en van teambuilding-activiteiten tot deelnemen aan workshops volgens de Wim Hof methode: op het landgoed van 24 hectare is alles mogelijk.

Het statige kasteel is eigendom van vijf bevriende Nederlandse koppels die het verhuren aan families, vrienden en zakelijke groepen. Er is plaats voor 15 personen en het telt 7 luxe en royale slaapkamers en 5 badkamers. Eenmaal via de poort en de oprijlaan in het kasteel, word je ontvangen in een grandeur uit vervlogen tijden. Een klassieke sfeer, met alle luxe die je kunt wensen, wacht hier op jou en je medereizigers.

Teambuilding

De locatie leent zich perfect voor een ‘hei’sessie van een paar dagen. In alle rust en ruimte van het kasteel kunnen bedrijven er ongestoord vergaderen, brainstormen en werken aan de onderlinge verstandhouding. Cateraars verzorgen de inwendige mens, maar samen koken in de grote keuken kan ook onderdeel van de teambuilding zijn. Ook het buitenterrein is ideaal voor teambuildingactiviteiten. Omringd door bossen, meren en glooiende landschappen kun je hier tot rust komen of juist actief bezig zijn.

‘Een unieke plek waar je samen met het team tot goede inzichten komt’

Wim Hof methode

Eén van de mogelijkheden die het château biedt is het deelnemen aan de Wim Hof workshops. Wim Hof, bekend als The Iceman zei: ‘The program is that there is no program’ en dat past goed bij de ontspannen sfeer van het chateau in de natuurlijke omgeving van het regionale natuurpark Le Morvan, dat gelegen is in vier departementen van de Bourgogne. Of je nu komt om je fysieke of mentale prestatie te verbeteren, ziektesymptomen wilt verlichten of omdat je gewoon nieuwsgierig bent naar de effecten van de aanpak van The Iceman. In de dagen op het château gaat de training verder in op de mindset/focus, op ademhalingstechnieken en op koudetraining.
De interactie tussen deze drie componenten zorgt ervoor dat je in staat bent om invloed uit te oefenen op je eigen immuunsysteem. Tijdens de workshop leer je de theorie en technieken om zelf aan de slag te gaan met je gezondheid.

Ontspanning

Na een dag stevig vergaderen, een middag teambuilding in de buitenlucht of een brainstormsessie waar je vol energie uit komt, is het heerlijk ontspannen in het kasteel. Er is een spelletjeskamer met pooltafel, je kunt lekker aanschuiven aan de bar of bij de openhaard en er wacht een heerlijk diner met bijpassende wijnen uit de Bourgogne.

Wil je als bedrijf eens echt out-of-the-box met elkaar in gesprek, sluit je dan af van de buiten-
wereld in Château de Clinzeau. Een unieke plek waar je je mail even vergeet en waar de mobiel uit mag, om samen met het team tot goede inzichten te komen, elkaar beter te leren kennen en te genieten van de luxe van het kasteel en de prachtige omliggende natuur. Meer informatie vind je op chateaudeclinzeau.com.

De Wim Hof workshops zijn individueelof als groep te boeken. Een aantal data voor 2023 is nu al bekend: van 17 t/m 20 maart en van 14 t/m 17 april.

Dit arrangement kost € 1.662,- p.p. compleet verzorgd inclusief eten en drinken, 3 overnachtingen in het kasteel en deelname aan de Wim Hof workshop.

Château de Clinzeau is in het hoogseizoen af te huren voor € 5.900,- per week en in het laagseizoen voor € 4.800,- per week. In koude periodes is een brandstoftoeslag van toepassing. Tarieven voor een weekend of midweek zijn op aanvraag beschikbaar, zodat in overleg een beleving op maat gemaakt kan worden voor een blijvende herinnering.

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden