BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
media

Kennismaken met Wim Inventive Media

Na de fusie van Zeevang met Edam-Volendam in 2016 besloot Wim Doets als vrijwilliger aan de slag te gaan voor lokale omroep RTV Love. Regelmatig gaat Wim met zijn filmcamera op pad om nieuws en ondernemers in de regio vast te leggen.

Wim was altijd al geïnteresseerd in het maken van filmpjes. In zijn jeugd was dat nog met een Super 8 filmcamera, maar inmiddels gebruikt hij daarvoor de nieuwste apparatuur. Zijn meest recente aankoop? Een drone voor prachtige zwevende opnames. En zo verandert zijn vrijwilligerswerk langzaam maar gestaag in een uit de hand gelopen hobby.

Door zijn filmpjes voor de omroep reisde Wim in 2016 voor het eerst door de regio om voor de Vereniging Ondernemend Waterland (VOWA) promotiefilmpjes te maken van alle genomineerden van de ondernemersverkiezing. Ook dit jaar heeft hij deze opdracht met verve vervuld en werd er tijdens de bekendmaking gebruik gemaakt van zijn professionele filmpjes. Die filmpjes maakte hij dit jaar met zijn zoon Bob, die de dronebeelden verzorgde en zijn oudste zoon Sam, die verantwoordelijk was voor de interviews. Een mooie familieprestatie!

Mede door deze contacten met ondernemers wordt hij regelmatig gevraagd om bedrijfsfilms te maken. En via via komt hij steeds weer bij een andere ondernemer aan tafel, wat het werk voor Wim steeds leuker maakt. Naar die bedrijfsfilms is volgens Wim ook steeds meer vraag. Volgens hem is daarin nog wel een slag te slaan, want veel webclips vindt hij maar langdradig en traag. Met korte interviews, losse fragmenten, snelle beelden en een afwisselende samenstelling, raken mensen niet snel verveeld bij het kijken, is zijn mening.

Aan zijn eigen promotie wordt nog gewerkt, want een bedrijfsfilm van zichzelf heeft hij nog niet gemaakt en hij is ook nog druk met zijn koksactiviteiten. Maar wel kun je al terecht op zijn website wiminventivemedia.nl.

Meer media


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden