BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
onderwijs

Bedrijfsbezoek Bernard Nieuwentijt College

Voor het derde jaar op rij bracht de OVW in oktober een bedrijfsbezoek aan het Bernard Nieuwentijt College (BNC). De middelbare school in Monnickendam heeft sinds enkele jaren aansluiting gevonden bij de ondernemersvereniging, om beter te kunnen samenwerken en contact te hebben met ondernemend Waterland.

Voor de klas

Tijdens dit bedrijfsbezoek was een drietal ondernemers – dit jaar Leguit & Roos, Van Geemen en WeInsure Verzekeringen – uitgenodigd om voor de klas te vertellen over hun bedrijf. Leerlingen van de 3de en 4de klas hadden, vanuit het vak Economie, een opdracht meegekregen om antwoord te krijgen op de vier P’s uit de marketingmix. Hoe bepaalt de ondernemer zijn prijs, bijvoorbeeld? Door goed op te letten tijdens de presentatie van deze ondernemers konden zij de antwoorden verkrijgen. Hiervoor kregen de leerlingen een cijfer.

Participatiewet

Na afloop van de presentaties aan leerlingen kwamen de leden van de OVW bijeen om meer te weten te komen over de Participatiewet. Wethouder Laura Bromet gaf hier een uitgebreide uitleg over en vragen van de aanwezigen werden door haar beantwoord. Tijdens deze bijeenkomst werd de catering verzorgd door Jesse Catering. De hapjes werden uitgeserveerd door de jongeren van World Servants Monnickendam. Zij haalden hiermee geld op voor hun project – een school bouwen in Malawi in de zomer van 2017. Gert-Jan Borger gaf, als leiding van deze groep jongeren, een korte presentatie over de World Servants en de uitdaging die deze groep in 2017 aangaat.

Meer onderwijs


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden