BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
onderwijs
icon-auteur Roos Bähr icon-auteur Purmerendse Scholengemeenschap

Hart voor het onderwijs

De Purmerendse ScholenGroep (PSG) beschikt over zeven locaties waar meer dan 4000 leerlingen en 500 onderwijsmedewerkers rondlopen. Het is daarmee één van de grootste werkgevers in de omgeving. Wat de charme is van het vak? Daar weten Deodaat Tadema, Stefan Hirschman en Jan Willem van den Bos wel antwoord op.

Deodaat is leidinggevende van de afdeling P&O. ‘De PSG is een mooie organisatie die werk levert dat er toedoet. Onderwijs is van vitaal belang voor de maatschappij. We zijn altijd op zoek naar mensen met hart voor het onderwijs. Docenten en mensen die ondersteunend werk doen, zoals conciërges, roostermakers, ICT-medewerkers, administratiemedewerkers enzovoort. Op Waterland Werkt staan we er voor iedereen die wil weten wat wij doen. En vanzelfsprekend ook voor onze eigen leerlingen, de onderwijsmedewerkers van de toekomst. Ik hoop ook nieuwe collega’s te ontmoeten. En we willen mensen buiten het onderwijs inspireren om eens te denken over een carrièremove naar het onderwijs. Het is prachtig als je je kennis kunt doorgeven aan de nieuwe generatie. Zij-instromers zijn heel welkom bij ons.

‘We leveren werk dat er toe doet’

Snelle omscholing

‘In juni 2021 ben ik geslaagd als zij-instromer’, vertelt Stefan, docent Nederlands op het Jan van Egmond Lyceum. ‘Ik werkte hiervoor in de reclamewereld, maar dat vond ik steeds minder leuk. Mijn neef werkt in het onderwijs en hij adviseerde mij om dat ook te gaan doen. Ik wilde me snel laten omscholen, dat kan met een hbo-diploma, en ik stuitte op dit zij-instroomtraject. Ik kan het iedereen adviseren. Het is pittig: werken, studeren en een nieuwe wereld ontdekken, maar het is het écht waard. Ik vind het fantastisch om bij te dragen aan de maatschappij.’

Leraar van het Jaar

Jan-Willem is geschiedenisleraar op het Jan van Egmond Lyceum en mocht zich in 2013 Leraar van het Jaar noemen. ‘Dat was natuurlijk een grote eer. We doen veel meer dan alleen lesgeven. We helpen een puber ook ontwikkelen tijdens een heel belangrijke periode in het leven. Die combinatie vind ik mooi. En het houdt mijzelf ook jong.’

Meer onderwijs


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden