BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
column

Een mooie reis met veel waardevolle relaties en zelfs vriendschappen voor het leven

Op 1 januari 2022 vierde juridisch vertaalbureau JMS Textservice haar 25ste verjaardag. Een goed moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken.

De eerste tien jaar besteedde ik vooral aan het opbouwen van netwerken, zowel aan de inkoop- als aan de verkoopzijde. Het was vanaf dag één mijn bedoeling om voor de klant een one-stop-shop te worden op het gebied van juridisch vertaalwerk. Achteraf gezien waren dit de bekende ‘tropenjaren’, waarin het werk zich niets aantrok van kantooruren of weekenden. Afspraak is tenslotte afspraak, en een deadline heilig.

Toen ik in 2005 mijn partner Afra Braan ontmoette, en zij zich ontfermde over de administratie en financiën, kreeg ik mijn handen weer vrij voor de business, en ook mijn passie: het juridisch vertalen. Uiteindelijk duurde het nog tot 2007 totdat er meer medewerkers op de loonlijst kwamen, maar toen was de beer los en binnen tien jaar bestond JMS Textservice uit de huidige achttien medewerkers! Veertien van hen zijn afkomstig uit en/of woonachtig in de Gemeente Edam-Volendam. Ons vertaalteam kenmerkt zich door enerzijds een gedeelde arbeidsmentaliteit en anderzijds een waaier aan uiteenlopende specialismen. Wij leren elke dag van elkaar en houden elkaar op die manier scherp. Benieuwd naar onze medewerkers? Neem gerust een kijkje op onze website!

Onze klantenkring bestaat voornamelijk uit toonaangevende advocatenkantoren. Een hoogtepunt is wat mij betreft dat we daar intussen ook de Hoge Raad der Nederlanden toe mogen rekenen. Met eenn team van onze 5 meest ervaren vertalers hebben we onder meer de conclusies en arresten vertaald in bekende zaken als ‘Moeders van Srebrenica’ en ‘Nederlandse Staat vs. Urgenda’. De vertaalde conclusies en arresten zijn ook gepubliceerd op de website van de Hoge Raad. Echt iets om trots op te zijn! Wij mogen op deze manier onze bijdrage leveren aan het ontsluiten van belangrijke Nederlandse rechtsontwikkeling voor een breed internationaal publiek.

Als ik terugkijk op de afgelopen 25 jaar voelt het als een mooie reis met veel waardevolle relaties en zelfs vriendschappen voor het leven. Wij verheugen ons op de voortzetting van die reis, en kijken ernaar uit om voor onze klanten nog veel meer (juridische) vertalingen van hoge kwaliteit te mogen verzorgen.

Marcel Steur
JMS Textservice (jmstext.nl)

Meer column


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden