BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
techniek
icon-auteur Roos Bähr icon-auteur Babiche Tervoort

KIVO: producent van duurzame plasticverpakkingen

KIVO Plastic Verpakkingen, gevestigd in Volendam, biedt werk aan ongeveer 200 medewerkers in een moderne en schone productielocatie. Met een centrale ligging is de locatie goed bereikbaar voor medewerkers uit de regio Hoorn, Purmerend, Zaandam, Haarlem, Alkmaar en delen van Amsterdam. Voor Volendammers is het extra prettig om dicht bij huis te werken. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar praktijkgericht en technisch opgeleid personeel om polyethyleen verpakkingen te produceren voor zowel de verwerkende industrie als de consumentenmarkt.

Met een indrukwekkende klantenkring verspreid over 26 landen, waaronder veel bekende A-merken, werkt KIVO Plastic Verpakkingen voor toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren. Het assortiment omvat onder andere krimpfolie, automatenfolie, kledinghoezen, broodzakken, verzendzakken en afvalzakken. Het bedrijf onderscheidt zich door flexibele plastics te produceren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en tegelijkertijd milieuvriendelijk zijn. ‘Geen harde bakjes of flesjes, maar flexibele folies’, vertelt HR-adviseur Carmen Mooijer.

5-ploegendienst

Een opvallend aspect van het werken als operator in de productie bij KIVO Plastic Verpakkingen is het werken in een 5-ploegendienst. Dit systeem zorgt ervoor dat de productie continu kan doorgaan, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Carmen: ‘We streven naar een optimale balans tussen duurzaamheid & functionaliteit’

Denise Popken (32), Operator Drukkerij bij KIVO Plastic Verpakkingen, deelt haar enthousiasme over werken bij het bedrijf. Met een vlekkeloze doorstroming van de lamineerafdeling naar de drukkerij, waar ze prachtige bedrukkingen op o.a. broodverpakkingen creëert, voelt Denise zich welkom in het hechte team. ‘Ik geniet van het werken met grote machines en de voldoening van het zien van mijn eigen werk in de supermarkt. Werken in een 5-ploegendienst biedt mij meer vrije tijd, wat ideaal is als alleenstaande moeder. KIVO investeert in de groei van medewerkers, zoals blijkt uit mijn behaalde diploma’s en certificaten, allemaal op kosten van het bedrijf.’ Denise is een voorbeeld van de groeimogelijkheden en de positieve werkomgeving bij KIVO Plastic Verpakkingen.

Afwisselend werk

Nico Otto, 23 jaar oud en voormalig monteur bij een grote bakkerij in Edam, vond zijn weg naar KIVO Plastic Verpakkingen via een aantrekkelijke vacature die hij op Facebook tegenkwam. ‘Als Onderhoudsmonteur Technische Dienst bij KIVO geniet ik van gunstige werktijden, waarbij ik om 06.30 uur begin en om 15.00 uur naar huis kan. Ik waardeer de afwisseling in mijn werk, variërend van het opbouwen van nieuwe machines tot het uitvoeren van regulier onderhoud en het verhelpen van kleine storingen. Samen met mijn collega’s streef ik ernaar het machinepark soepel te laten draaien door zorgvuldig te werken. Ik vind voldoening in het oplossen van storingen en het weer operationeel maken van machines. Met een dynamische werkomgeving heb ik als monteur de vrijheid om elke dag iets anders te doen, van werken op het dak tot ondergrondse taken. De ontspannen bedrijfscultuur bij KIVO creëert een prettige werksfeer waarin collega’s elkaar kennen en effectief samenwerken. Mijn toekomstplannen binnen het bedrijf omvatten groeien in mijn functie als monteur en het delen van mijn kennis met anderen. KIVO Plastic Verpakkingen biedt kansen voor enthousiaste kandidaten die willen bijdragen aan het succes van het bedrijf.’

Duurzaam

De drijfveer achter het werk van KIVO Plastic Verpakkingen is de overtuiging dat plastic als verpakkingsmateriaal de minst vervuilende optie is. Carmen: ‘We streven naar een optimale balans tussen duurzaamheid en functionaliteit. We nemen het totaalplaatje in ogenschouw, van grondstofwinning tot productie, logistiek, gebruik, afvalverwerking en recycling. Door hoogwaardige en duurzame producten te leveren, speelt KIVO Plastic Verpakkingen een belangrijke rol in het transporteren, opslaan, beschermen en verwerken van goederen voor bedrijven en individuen.’

De kernwaarden van KIVO Plastic Verpakkingen vormen de basis van het bedrijf en de werkomgeving. Carmen: ‘Medewerkers worden aangemoedigd om open en transparant te communiceren. Ze stellen vragen, leggen zaken uit en klagen niet over anderen. Vertrouwen en begrip zijn essentieel, waarbij uitgegaan wordt van elkaars goede intenties. Als Volendammers zijn de medewerkers harde werkers, maar ze zijn ook realistisch en komen hun afspraken na. Samenwerking wordt gestimuleerd, waarbij taken soepel worden overgedragen, zoals bij een estafetteploeg. Problemen worden gezamenlijk aangepakt en er wordt geholpen bij het vinden van oplossingen.’

Vooruitstrevend

Met een unieke werkomgeving en een focus op duurzaamheid en kwaliteit blijft KIVO Plastic Verpakkingen vooroplopen in de verpakkingsindustrie. Het bedrijf biedt medewerkers een uitdagende en stimulerende werkomgeving waarin open communicatie en samenwerking centraal staan. Als je op zoek bent naar een (technische) baan waar je een positieve impact kunt hebben en kunt werken met toonaangevende bedrijven, is KIVO Plastic Verpakkingen zeker een interessante werkgever om in overweging te nemen.

Meer techniek


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden