BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
techniek
icon-auteur Babiche Tervoort

Open Dag Jaap Knaap op 9 mei op nieuwe locatie in Middenbeemster

Op 9 mei, Hemelvaartsdag, vindt traditiegetrouw de Open Dag Beemster plaats. Tijdens deze 49ste editie opent ook Han Steenman, eigenaar van Jaap Knaap, tussen 10.00 en 16.00 uur de deuren van zijn nieuwe werkplaats, winkel, magazijn en kantoor aan de Bamestraweg 17 in Middenbeemster.

Het bedrijf, tot voor kort nog gevestigd aan de Volgerweg in Zuidoostbeemster, heeft recentelijk zijn intrek genomen in het vernieuwde pand. Han Steenman: “Er is de afgelopent tijd hard gewerkt om dit pand te transformeren naar een moderne werkplaats met kraanbaan, een representatieve winkel, een ruim magazijn en een kantoorruimte. We zijn de afgelopen jaren gegroeid van 3 naar 8 mensen en kunnen de extra ruimte goed gebruiken. Sinds kort prijkt ook ons logo op de gevel. Voor iedereen die zich heeft afgevraagd wat er op deze locatie allemaal is veranderd en voor wie graag wil weten wat wij precies doen, zetten wij tijdens de Open Dag Beemster de deuren open van 10.00 – 16.00 uur.”

Hoewel Jaap Knaap bij de gemiddelde inwoner van Beemster minder bekend is, kennen veel bedrijven in de grondverzet – zoals bouw, infra en hoveniers – het bedrijf wel goed. Han: “Zij kunnen sinds de start van Jaap Knaap in 1996 bij ons terecht voor onderhoud, reparatie, slangenservice, verhuur en verkoop van nieuwe en gebruikte (Hitachi) machines en hulpstukken. Ook voor diverse keuringen van machines en aanverwante zaken als aanbouwdelen, startblokkeringen en hijsgereedschappen weten deze bedrijven ons te vinden.”

Overname
In 2008 kwam Han, na een stageperiode bij het bedrijf, met Jaap Knaap samenwerken. “Die samenwerking beviel zo goed dat ik in 2020 de werkplaats van Jaap overnam. In 2022 volgde het magazijn. Jaap houdt zich nu nog bezig met de handel in machines, maar het plan is om in de toekomst ook dit onderdeel van hem over te nemen. Ik ben heel dankbaar voor wat Jaap heeft opgezet en ben er trots op dat ik dat verder mag uitbouwen. Jaap steunt me waar hij kan en daar ben ik heel blij mee.”

Over Open Dag Beemster
Elk jaar op Hemelvaartsdag organiseert Stichting Open Dag Beemster van 10.00 – 16.00 uur een Open Dag bij bedrijven, instellingen, clubs en hobbyisten. Door de hele polder zetten veel locaties hun deuren open om gasten te laten kennismaken. Han: “Het is voor ons een uitgelezen kans om juist nu, zo vlak na de verbouwing en verhuizing, te laten zien wie we zijn en wat we doen. Iedereen is van harte uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen en een uitleg over onze werkzaamheden!”

Meer techniek


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden