BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
techniek
icon-auteur Thierry van der Weide icon-auteur Els Broers, Zichtbaar in Bedrijf

VOWA kiest Kwabo Techniek tot Ondernemer van de regio Waterland 2022

Een oude gewoonte is gelukkig weer in ere hersteld: in maart maakt VOWA, de vereniging van ondernemers in Waterland, bekend wie de winnaar van de ondernemersprijs 2022 is. Dit jaar streden drie partijen om deze felbegeerde prijs, namelijk Dick Schaap Horecagroothandel, Het Wapen van Middelie en Kwabo Techniek. En deze laatste heeft de prijs gewonnen!

De genomineerden voor de VOWA-ondernemersprijs zijn altijd de winnaars van de lokale ondernemersprijzen. Dit jaar had de VOWA-jury het niet makkelijk. Ook al deden ‘slechts’ drie partijen mee, de keuze was niet makkelijk. De kandidaten zijn erg aan elkaar gewaagd en excelleren alle drie – zij het op verschillende vlakken. Na een juryberaad van enkele uren is de keuze dus op Kwabo Techniek uit Volendam gevallen.

In het rapport roemt de jury Kwabo onder meer vanwege het sterk innovatieve karakter. In 30 jaar tijd heeft Jack Kwakman het bedrijf ontwikkeld tot Europees marktleider in vloerafdekking. Kennen velen van ons Kwabo vooral als de winkel aan de Julianaweg waar je terecht kunt voor stukadoorsmateriaal; achter en boven de winkel schuilt een grote onderneming. Afdekfolie, stukloop en sierlijsten zijn de belangrijkste producten van Kwabo. En daar is Kwabo simpelweg ontzettend goed in.

De afdekfolies produceert Kwabo in Vietnam. Een belangrijke grondstof wordt gevormd door de restproducten van de kledingindustrie. Kwabo investeert veel in gezonde arbeidsomstandigheden voor de Vietnamese werknemers: de fabriek is fijnstofvrij, personeel en gezin zijn verzekerd en de kinderen van personeelsleden kunnen voor scholing een beroep doen op een studiefonds.

Daarnaast is de jury overdonderd door de logistiek van Kwabo: wekelijks komen meer dan 15-20 grote containers vol producten aan in Volendam om binnen een halve dag uitgepakt en weer verstuurd te worden naar vrijwel alle landen in Europa. Ook tijdens de coronapandemie draaide de onderneming vrijwel zonder problemen door. En de sierlijsten van Kwabo zijn terug te vinden in vele statige panden in Nederland, waaronder veel vastgoed van de Koninklijke familie.

Namens de jury en het VOWA-bestuur feliciteert voorzitter Thierry van der Weide Jack en Bianca Kwakman van harte met de Ondernemersprijs 2022. Kwabo is hiermee automatisch genomineerd voor de verkiezing van Ondernemer van Noord-Holland. Ook wint Kwabo een jaar lidmaatschap van VNO-NCW West.

Meer techniek


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden