BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
column
icon-auteur Annelies Gunther icon-auteur Christy Rijser

Thuiswerken

De één vindt het fantastisch, de ander moet er niet aan denken. Over thuiswerken hebben we het afgelopen jaar allemaal een mening gevormd. Waar sommigen in alle rust hun werkzaamheden kunnen doen, zit de ander met partner en kinderen in een rumoerige omgeving. Nee, niet elke thuiswerkomgeving is ideaal te noemen. Bij All Office Kuipers hebben we inmiddels voor veel van onze klanten een betere werkomgeving mogen creëren. Soms geeft een simpele verandering een grote verbetering.

Waar moet je op letten bij een goede thuiswerkplek? Allereerst, probeer een rustige plek te creëren, waar je je kunt concentreren. Bij voorkeur een afsluitbare kamer, zodat je je terug kunt trekken. Of anders een rustig hoekje in huis, waar je niet vaak gestoord wordt.

Zorg ook voor een bureau of tafel op goede hoogte. Bij voorkeur eentje die je in hoogte kunt verstellen. We hebben gemerkt dat veel bedrijven budget vrijmaken om de thuiswerkplek verantwoord in te richten. Vraag eens aan jouw werkgever welke mogelijkheden er zijn. Een ergonomische werkplek is belangrijk voor je gezondheid en als je dagelijks thuis werkt is het verstandig hier ook een ergonomisch verantwoorde werkplek te hebben.

Dan de bureaustoel. Ik kan alleen maar zeggen, investeer in een goede bureaustoel. Je rug en nek zullen je dankbaar zijn. Vaak wordt de bureaustoel onderschat, maar veel mensen realiseren zich niet dat je bij een fulltime werkdag meer uren doorbrengt op je bureaustoel dan op de bank. Een goed instelbare bureaustoel kan eerder genoemde klachten helpen voorkomen.

Een monitorstandaard (of standaard voor je laptop), in combinatie met een los toetsenbord en muis, zijn simpelere ingrepen om je houding te verbeteren. Dagen voorover gebogen naar je laptop staren is zeker geen houding die je langdurig moet volhouden. Bijkomend voordeel is dat je er tijdens een Teams meeting een stuk leuker uitziet als je, rechtop zittend, in de camera kunt kijken.

De online vergaderingen zijn essentieel om het thuiswerken mogelijk te maken: een goede headset kan je afsluiten voor je omgeving. Loop ook je internetabonnement nog even na: is deze goed genoeg voor veelvuldig zakelijk gebruik? Met onze partner SPOT ICT gaan we regelmatig samen naar klanten om de gehele werkomgeving onder de loep te nemen. 

Al met al zijn er mogelijkheden genoeg om het thuiswerken aangenaam en makkelijk te maken, maar we missen allemaal onze collega’s en het contact op de werkvloer: niets kan direct contact met je collega’s vervangen. De verwachting is dat thuiswerken nooit meer helemaal zal verdwijnen, maar ik hoop voor ons allemaal dat we binnenkort elkaar ook weer kunnen ontmoeten op kantoor.

Hoe het kantoor van de toekomst er uit gaat zien? Dat vertel ik een andere keer. 

Annelies Gunther

All Office Kuipers (aokuipers.nl)

Meer column


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden