BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
voorwoord
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Roos Bähr

Invloed

Op veel dingen heb je invloed. Als mens en als ondernemer. Op hoe gezond je leeft. En op hoe gezond je bedrijf is. Voor een groot deel bepaal je zelf, met de keuzes die je maakt, welke kant je op gaat.

Het afgelopen jaar is gebleken dat veel ondernemers niet overal invloed op hebben. Corona zette een rem op de ondernemersdrift en de overheid bepaalde de spelregels. Bedrijven moesten sluiten of werden beperkt in hun capaciteiten. De ene branche werd zwaar getroffen waar de andere branche gouden tijden beleefde. De kloof tussen ondernemers werd net zo groot als de kloof tussen arm en rijk. En hoewel alle ondernemers meeleven, ligt de echte pijn bij de branches die al maanden op slot zitten.

Op de laatste zomerse dag van maart was er nog een bedreiging waarop ondernemers geen invloed hadden. Er brak een allesvernietigende brand uit op het industriegebied in Volendam. Een flink aantal bedrijven werd direct en indirect getroffen. Je levenswerk in vlammen op zien gaan is de grootste nachtmerrie van elke ondernemer. Ik leef mee met alle ondernemers die geen invloed hebben op hun bedrijfsvoering vanwege deze externe factoren. En wens ze veel veerkracht, zodat ze hopelijk snel weer kunnen ondernemen.

Op veel dingen heb je invloed. Maar niet op alles. Waar we wél invloed op hebben is hoe we met elkaar omgaan. Hoe we elkaar helpen. En hoe we juist die zwaar getroffen branches samen zo snel mogelijk weer in het zadel kunnen helpen. Laten we daar allemaal ons steentje aan bijdragen. Dat zijn we als ondernemers onder elkaar wel aan onze stand verplicht.

Meer voorwoord


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden