BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
voorwoord
icon-auteur Janine Klein

Loskomen

Loskomen van de dagelijkse gang van zaken; we doen het als ondernemer te weinig. Door altijd en overal bij betrokken te willen zijn, vooruit te blijven denken en onze klant centraal te stellen, staan we constant aan. We zijn dan misschien niet fysiek, maar in ons hoofd wél altijd bezig met ons bedrijf, dat we vaak als ons kindje beschouwen.

En toch is het soms goed om een stap opzij te zetten. Om er even tussenuit te knijpen en los te komen van waar je ondernemershart sneller van gaat kloppen. Niet alleen om op te laden, maar ook om letterlijk op een afstandje naar je bedrijf te kijken. Het loskomen zorgt soms voor verhelderende inzichten.

In mijn geval had ik vaak het idee dat ik het werk in mijn vakgebied het beste zelf kon doen. Omdat het dan zeker weten tot het gewenste resultaat zou leiden. Little did I know. Door het loskomen ontdek ik dat het resultaat, juist door het niet zelf te doen, soms verrassend anders en zelfs beter kan zijn. Daarbij zorgt het loskomen ervoor dat ik meer ruimte in mijn hoofd krijg voor andere dingen.

De kerstperiode was een fijne tijd om los te komen. Om de gedachten te verzetten, hoofd en todo-lijst leeg te maken en relatief blanco het nieuwe jaar in te gaan. Ook de wintersport, die er voor velen aan zit te komen, is daar een uitgelezen kans voor. Hoewel het nieuwe jaar al in volle gang is wens ik je vanaf deze plek heel veel loskom-momentjes toe in 2024!

Janine Klein

Hoofdredacteur

Meer voorwoord


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden