BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
voorwoord
icon-auteur Janine Klein

Voorwoord

Als ondernemer sta je voor je zaak. Dag en nacht, in goede en slechte tijden. De ondernemers die met een verkoudheid thuis blijven zijn op één hand te tellen en zelfs als ze een been of arm breken kijken ze nog naar wat ze wél kunnen doen. Telefoontjes plegen, mailen, op werken langsgaan of bestellingen doen: er kan altijd meer dan je denkt. Als ondernemer denk je in oplossingen, ook als je zelf uitvalt.

Lang niet elke ondernemer verzekert zich tegen die uitval. En wie zich wel verzekert kijkt vaak goed naar wanneer zo’n verzekering gaat gelden. Eigenlijk willen veel ondernemers alleen een verzekering voor als het écht foute boel is en werken (voorlopig) geen optie meer is. Toch heb je als ondernemer ook wel eens momenten dat je er even helemaal afligt: een week stevige griep of een overlijden in de directe omgeving dat ervoor zorgt dat je wereld op zijn kop staat.

Onlangs overkwam mij het laatste. Compleet onverwacht en in een periode waarin de agenda overliep. De stress van de zorgen, in combinatie met de hectiek van naderende deadlines, zorgde ervoor dat ik een paar slapeloze nachten heb gehad. Dan blijkt dat het hebben van een vangnet, in de vorm van loyale collega’s, trouwe freelancers en begripvolle opdrachtgevers, goud waard is. En dat er ook bij acute uitval gelukkig een oplossing voorhanden is.

Mijn gevleugelde uitspraak is: ‘samen is het toverwoord’ en het is mooi om te zien dat je op zo’n moment oogst wat je gezaaid hebt. Ik wens niemand uitval toe, maar wens iedereen wel zo’n trouwe achterban die er voor je is als dat nodig is!

Meer voorwoord


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden