BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
voorwoord
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Roos Bähr

Kiezen

Het hele leven bestaat uit keuzes maken. Soms is het makkelijk kiezen, soms maak je een verkeerde keuze en heel vaak heb je geen idee wat je moet kiezen. Want weet jij al wat je wilt worden als je later groot bent?

Ik zie het om me heen: vrienden die de opleiding hebben gedaan die lag in de lijn der verwachting. Schilder worden, omdat hun vader schilder is. Of advocaat omdat hun moeder dat ook is. En heel vaak blijkt dat een prima keuze, maar lang niet altijd is die keus echt bewust gemaakt, laat staan een lang leven beschoren.

Ik zie namelijk ook heel veel mensen op latere leeftijd andere keuzes maken. Omdat ze zich niet meer happy voelen in hun huidige werk. Omdat het, als ze heel eerlijk naar zichzelf kijken, helemaal niet bij ze past, maar het doen omdat het de rekeningen betaalt. Fantastisch dat je ook op latere leeftijd nog zo’n stoere beslissing kunt nemen om het roer om te gooien. Om alles wat je hebt geleerd en alles waar je ervaring in hebt overboord te zetten om een hele andere richting te kiezen. Eentje waar je weer helemaal van voren af aan moet beginnen, al breng je wel veel levenservaring mee.

Een vriendin zette onlangs de stap van het B2B bedrijfsleven naar het onderwijs. Het was een moeilijke keuze waar ze lang over na heeft moeten denken. Gezin, hypotheek en het gemak van alledag zijn van grote invloed op het maken van zo’n keuze. Dat je dan tóch je hart volgt, getuigt van lef. Lef om te kiezen waar je voor staat en voor wat je wilt in het leven.

Voor wie ook op het kruispunt staat van doorstuderen of werken, van het zoeken naar iets wat bij ze past of van switchen van baan, kan Waterland Werkt uitkomst bieden. Deze grootste inspiratiemarkt op opleiding- en werkgebied is er voor iedereen: schoolverlaters, werkzoekenden én voor hen die het roer om willen gooien, de zogenaamde zij-instromers. En voor allen geldt hetzelfde: volg je hart, want dat klopt altijd!

Meer voorwoord


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden