BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
voorwoord
icon-auteur Janine Klein

Vooruitgang

Vroeger was alles beter. Het zijn de woorden van mijn oma. Toch kan ik niet meer zonder veel van de vooruitgang die geboekt is. Wie kan er nog zonder internet? En zonder mobiel? En hoe makkelijk is het nu om te betalen en te bankieren? Niet alles van vroeger is beter. Maar op sommige vlakken had mijn oma gelijk.

Neem de zelfscankassa’s. De doodsteek voor de persoonlijke aandacht voor veel ouderen, om over het ongemak voor deze doelgroep maar te zwijgen. En bovendien een aderlating als het gaat om de inkomsten, als ik het besluit van Action mag geloven, die de kassa’s per direct uit alle filialen laat verwijderen. Een mooi doelpunt voor de zelfstandige winkelier met persoonlijke aandacht voor de klant!

Over doelpunten gesproken: wat dacht je van het kunstgras op de sportvelden? Dé uitkomst was het nog niet zo lang geleden, maar voortschrijdend inzicht doet de Eredivisie voetbal per 2025 besluiten verplicht terug te keren naar natuurgras. Vernieuwing is goed, zolang er kritisch wordt gekeken of die vernieuwing ook écht vooruitgang betekent.

In bladenland betekende vooruitgang lange tijd vooral minder drukwerk. Maar ook daar is een duidelijke kentering zichtbaar. Want wie leest al die digitale nieuwsbrieven nog waar de mailbox door overstroomt? Wie meer zichtbaar wil zijn of mooier gezegd een hogere attentiewaarde wil hebben, komt tegenwoordig weer vaker bij drukwerk uit. Een vooruitgang als je het mij als papierliefhebber vraagt!

Vooruitgang en achteruitgang gaan soms hand in hand. Die mobiel en dat internet zijn natuurlijk fantastisch, maar de keerzijde is dat men verwacht dat je altijd bereikbaar bent en dat je meer online dan offline met elkaar in contact bent. Bij nader inzien: misschien was het vroeger toch zo gek nog niet?!

Meer voorwoord


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden