BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
voorwoord
icon-auteur Janine Klein

Kracht

Uitgaan van je eigen kracht. Dat is het ware ondernemerschap. Niet kijken hoe de buurman onderneemt, niet doen waar je hart niet ligt en vooral niet kopiëren wat je concullega doet. Loesje zei het ooit heel treffend: ‘wees jezelf, er zijn al zoveel anderen’.

Toch gebeurt kopieergedrag op grote schaal: internationaal – kijk alleen maar naar de handtassen van de grote merken – landelijk en zelfs lokaal. Wie er het positieve van inziet, kan denken dat het kennelijk heel goed is bedacht. Maar wie keer op keer gekopieerd wordt, is eerder verbaasd dan verrast.

Wie uitgaat van zijn eigen kracht is uniek. In zijn product, in zijn dienstverlening of in zijn manier van ondernemen. Het onderscheidende vermogen zorgt ervoor dat klanten een bewuste keuze maken. Voor je product of dienst én voor jou. Als we allemaal hetzelfde zouden doen, wordt de wereld niet alleen kleurloos, maar valt er ook niets meer te kiezen.

Wie onderneemt met passie en zijn hart volgt, wordt daar altijd voor beloond. Misschien niet direct, misschien niet financieel, maar zeker wel als je jezelf in de spiegel aankijkt. Daarom, ware ondernemers: blijf creatief, trek je eigen plan en geloof in je eigen kunnen. Juist daarom val je op en juist daarom is het een plezier om met je samen te werken!

Meer voorwoord


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden